DATUM HAAGS UIT FESTIVAL 2013

Zondag 8 september

De ontwikkelingen rondom het Haags UIT Festival zijn in volle gang! Voor deze 41ste editie van het festival zijn wij druk bezig met de programmering van de artiesten, de optredens en de vele activiteiten die op zondag 8 september 2013 zullen plaatsvinden op het Lange Voorhout en het Spuiplein.  Omdat de inhoud van het evenement nog in ontwikkeling is, is de website dat ook. Met de tijd vind je hier steeds meer informatie. Ondertussen houden we je ook graag op de hoogte via Facebooken Twitter. Like ons, volg ons en wees erbij op 8 september, want het wordt een knaller van een fris, vers en fantastisch cultureel seizoen!

PRACHTIGE JUBILEUMEDITIE HAAGS UIT FESTIVAL

95.000 bezoekers op 40ste opening van culturele seizoen

Op zondag 2 september 2012 bezochten naar schatting zo'n 95.000 bezoekers de 40ste editie van het Haags UIT Festival. Niet alleen het Lange Voorhout was de hele dag goed gevuld, ook het Spuiplein was vanaf het gratis stadsontbijt lekker druk en alle theaters die gratis previews van het nieuwe seizoen gaven zaten vol. En het weer en de sfeer waren super!!

Alle deelnemende instellingen, artiesten, vrijwilligers, crew en sponsoren bedankt voor deze prachtige jubileumeditie! 

Bekijk hieronder de foto's (door Jeroen Jansen, www.jjfotografie.nl) voor een sfeerimpresse; (veel) meer foto's zijn te zien op Facebooken Beamen.nl!

Tot volgend jaar! 


VAN VELZEN EN ELLEN TEN DAMME OP HAAGS UIT FESTIVAL

Bomvol programma 40ste editie opening culturele seizoen Den Haag

Aanstaande zondag 2 september vindt de 40ste editie van het Haags UIT Festival plaats. Het Lange Voorhout én het Spuiplein zijn dan de culturele hotspots met een buitenpodium, een veelheid aan verrassend straattheater, amateurkunst en een markt vol informatie over en kortingskaarten voor het komende culturele seizoen. Theaters en andere culturele instellingen openen hun deuren voor en gratis voorproefje van de voorstellingen van het komende seizoen. Op het programma staan o.a. VANVELZEN, ELLEN TEN DAMME, MATHILDE SANTING en PAUL VAN VLIET

Bekijk het volledige programma in het menu, gerangschikt naar locatie.

Volg het laatste nieuws op Twitter via @haagsuitfest en laat op Facebook weten dat je naar het Haags UIT Festival komt!

VANVELZEN OP HAAGS UIT FESTIVAL!

Preview 'The Rush Of Life' theatershow

Na de uitverkochte theatertour van vorig seizoen komt VanVelzen met een gloednieuwe show; 'The Rush Of Life'. Het leven raast in een sneltreinvaart voorbij en VanVelzen neemt een avond lang uitgebreid de tijd om daar bij stil te staan. Gelukkig heeft hij de foto's nog. Dat leverde een aantal sterke nieuwe songs op en een nieuw album: 'The Rush Of Life'. VanVelzen en zijn vaste band staan garant voor een show die van het podium af spat, waarbij het publiek meer is dan toeschouwer alleen. De zaal wordt door VanVelzen altijd op verrassende wijze betrokken bij de originele, energieke en avondvullende muziekvoorstelling.

Op het Haags UIT Festival geeft VanVelzen een preview van zijn nieuwe theatershow en sluit hiermee het buitenpodium af!  

BINNENPROGRAMMA'S BEKEND!

De binnenprogramma's van o.a. het Lucent Danstheater, de Dr. Anton Philipszaal, Theater aan het Spui, Diligentia, Koninklijke Schouwburg en de Nieuwe Kerk staan online! 

Kijk in het menu bij 'RONDOM SPUIPLEIN' en 'RONDOM LANGE VOORHOUT' voor alle programma's die al bekend zijn.

EERSTE NAMEN BEKEND!

MATHILDE SANTING EN ELLEN TEN DAMME OP 40e EDITIE HAAGS UIT FESTIVAL!

De eerste programma's zijn bekend: MATHILDE SANTING en ELLEN TEN DAMME!

MATHILDE SANTING 
Meer dan 30 jaar in het vak en drie Edison awards op zak. Met haar warme stem en zeer muzikale uitvoeringen trekt ze in de Nederlandse theaters volle zalen en geeft op het Haags UIT Festival een voorproefje van haar nieuwe theatershow. 

ELLEN TEN DAMME
Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt.

Op zondag 2 september vindt de 40e editie van het Haags UIT Festival plaats. Het Lange Voorhout én het Spuiplein zijn dan de culturele hotspots met een veelheid aan verrassend straattheater, een buitenpodium, amateurkunst en een markt vol informatie over en kortingskaarten voor het komende culturele seizoen. Theaters en andere culturele instellingen openen hun deuren voor een gratis voorproefje van de voorstellingen van het komende seizoen. 

Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt; houd de
Facebookpage en het Twitteraccount van het Haags UIT Festival in de gaten!

uit-gelicht

Rabobank Den Haag en omgeving en cultuur

Een sterke samenleving heeft een bloeiende cultuursector. Kunst verbindt, brengt creativiteit, maakt trots en laat u of u nu artiest, onderneme...» lees meer

VANVELZEN

Na de uitverkochte theatertour van vorig seizoen komt VanVelzen met een gloednieuwe show; 'The Rush Of Life'....» lees meer

T-PARTY OP HET LANGE VOORHOUT

De Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel en Theater a/h Spui organiseren tijdens het Haags UIT Festival een bijzonder evenement op het...» lees meer

Uit Festival Den Haag zondag 2 september 2012 | copyright © 2015 | Powered & Created by SIN